Israel under nettangrep

Israel under nettangrep

Serverne til den israelske hæren var i går nede i flere timer etter trusler fra Anonymous.

Nettsidene til den israelske regjeringen var nede på søndag, etter at hackergruppen Anonymous fredag truet med angrep, på grunn av Israels sjøfartsblokade av Gazastripen.

En talsperson for israelske myndigheter sier ifølge Computerworlds nyhetstjeneste at nettsidene var nede som følge av en feil med en server.

De engelskspråklige nettstedene til etterretningstjenesten Mossad og Det israelske forsvaret (IDF) var fortsatt nede sent søndag kveld. Nettstedet til de israelske sikkerhetstjenestene, kjent som Shabak eller Shin Bet, var ”under vedlikehold”.

- Ikke et cyberangrep

- Israelske regjeringsnettsteder krasjet i dag på grunn av en feil i en server, og ikke som følge av et cyberangrep, sa talsmann for Den israelske statsministerens kontor, Ofir Gendelman, på Twitter på søndag.

Den Israelsk nettavisen Haaretz skrev i går kveld at både Shin Beth og IDF etterforsker årsaken til nedetiden, men at myndighetenes it-personell hevder at bare eksterne nettsteder er rammet og at ingen interne nettverk skal være påvirket.

Anonymous publiserte fredag en video på Youtube, der de kritiserer den israelske marine for bordingen av to fartøy i internasjonalt farvann på fredag. De to båtene er en del av "Freedom Wave-flotiljen", og kommer fra Irland og Canada med humanitær hjelp. Båtene skal ikke ha hatt våpen om bord.

- Verden var i dag vitne til at soldatene deres bordet fartøyene som var på vei til Gaza-stripen i et forsøk på å bryte den ulovlige sjøfartsblokaden dere har innført for å ramme Gazas befolkning, under påskudd av å motvirke terror, sier Anonymous i det de kaller et åpent brev til Israels regjering.

Anonymous truer med gjentatte angrep, dersom Israel fortsetter å blokkere fartøy med humanitær hjelp på vei til Gaza.

Les om:

Sikkerhet