Israelere tetter norske brannmur-hull

Israelere tetter norske brannmur-hull

Algosec-gründer Yuval Baron mener norske bedrifter bør bli bedre på brannmuranalyse.

Israelske Algosec driver avansert brannmuranalyse og har sitt utspring fra et forskningsprosjekt drevet av Bell Labs. Prosjektet identifiserte store mangler i logikken til brannmurregler når de når et visst omfang og kompleksitet, som igjen kan føre til sikkerhetsbrudd og sårbarheter.

- Antall kombinasjoner av pakker som utgjør en potensiell fare for nettverkspenetrasjon er så stor at det er umulig å foreta en fullstendig trusselanalyse ved hjelp av scanning-teknologi, forklarer administrerende direktør i Algosec, Yuval Baron.

Algosec har imidlertid lykkes i å utvikle en patentert teknikk som analyserer brunnmuroppsettet og identifiserer mulige trusler i løpet av få minutter uten å belaste nettverket. Produktet er først og fremst rettet mot større virksomheter med flere og komplekse brannmuroppsett.

LES OGSÅ: Økt interesse for sikkerhet

I april i år undertegnet selskapet en avtale med det norske sikkerhetsselskapet Mnemonic, som implementerer Algosec Firewall Analyzer for sine nordiske kunder. Under sitt Norgesbesøk skal Baron møte sine partnere og kunder i Norge, i tillegg til å holde et foredrag om brannmuranalyse under IT Sikkerhetsforum.

- Norge er et lite land, men vi har allerede flere store prosjekter på gang her, så det er et viktig marked for oss, avslutter Baron.

Les om:

Sikkerhet