- Ja, vi skanner eposten din

- Ja, vi skanner eposten din

Google har oppdatert vilkår for Gmail for å tydeliggjøre at epost analyseres for å skreddersy reklame.

Google har alltid hevdet at brukere av Gmail og Google Apps har samtykket til skanning og analyse av epost og innhold, og viser til vilkårene (EULA) for bruk av tjenestene. Dette er de samme vilkårene som de aller fleste som bruker tjenesten nok glatt aksepterer uten faktisk å ha lest.

Nå har søkegiganten oppdatert vilkårene for at det skal bli mer tydelig at selskapet. I de nye vilkårene, som ifølge Computerwolds nyhetstjeneste trådte i kraft mandag denne uken, heter det at :

"Vårt automatiserte system analyserer innholdet ditt (inkludert epost) for å gi deg personlige relevante produktegenskaper, som for eksempel tilpassede søkeresultater, skreddersydd reklame, og spam- og skadevaredeteksjon. Analysen skjer når innholdet sendes, mottas og når den lagres".

I en pressemlding sier en talsperson for Google at:

- Vi ønsker at våre retningslinjer skal være enkle for brukerne å forstå. Disse endringene vil gi folk større klarhet, og er basert på tilbakemeldinger vi har mottatt i løpet av de siste par månedene.

Dethører også med til historien at konkurrenten Microsoft i et ønske om å promotere sin egen epost-tjeneste Outlook.com som en del av sin anti-Google "Don't get Scroogled by Gmail"-kampanje har som et av sine argumenter at deres eposttjeneste ikke skanner brukernes epost etter nøkkelord som til bruk i målrettet reklame.

Les om:

Sikkerhet