Jacksons død, spammernes brød

Jacksons død, spammernes brød

Søppelpost som lover spennende Michael Jackson-stoff flommer over.

"Jackson lever fortsatt, her er bevisene!"

Får du en slik epost, er det nok for godt til å være sant.

For som så mange ganger før, har verdens søppelpost-bud og datakriminelle dratt nytte av den siste store nyheten: Michael Jacksons død. Dermed preger ikke Michael Jackson bare nyhetsbildet, men også spam-bildet, denne sommeren.

- Dette viser at spammere er villige til å bruke hvilken som helst hendelse til å få ut sine beskjeder, skriver Symantec i sin nyeste spam-rapport.

Lokker med sjokk-nyheter

Avsenderne av søppelposten, som ikke akkurat er ute etter å "heal the world", bruker oppsiktsvekkende Jackson-nyheter som emner i epostene. De mest brukte er blant annet:

"Who killed Michael Jackson?"

"All M. Jackson's faces"

"Jackson is still alive: proof"

"Jackson ordered too close Neverland"

"Michael Jackson, Farrah Fawcett and You..."

"Remembering Michael Jackson - the King of Pop;Transformers;"

Falske Youtube-sider

Epostene har blant annet blitt brukt til å spre en orm, som skjuler seg i en fil kalt "MichaelJacksonsongsandpictures.doc.exe".

De blir også brukt til å lokke personlig informasjon ut av ofrene, ved å late som om eposten tilbyr tilbakebetaling av de mange billettene som er solgt til konsertene Jackson skulle holde i London.

En tredje variant sender folk til en falsk Youtube-side, hvor man skal få se ekslusive bilder av popkongen, men som selvfølgelig har helt andre hensikter.

Ifølge Symantec er 90 prosent av epost som blir sendt i disse dager søppelpost, og 23 prosent blir sendt fra USA.

Les om:

Sikkerhet