Java 7 kom brått på Bankid

Java 7 kom brått på Bankid

Litt Java-startvansker for Bankid, men fiks på plass i går ettermiddag.

En av våre lesere installerte nylig splitter nye Java 7 for å teste det ut. Da fikk han et problem: Bankid virket ikke. «Det oppstod dessverre en feil som medfører at funksjonen du prøvde å benytte stoppet opp,» kunne han lese i feilmeldingen.

Ifølge daglig leder i Bankid, Semming Austin, kom lanseringen fra Oracle litt vel brått på.

- Som regel gir Oracle varsel om ting før de kommer, men vi ble litt overrasket her. Det kom litt under radar, så vi måtte snu oss litt raskere for å få styr på situasjonen, sier han til Computerworld.

I går i 16-tiden

Men nå skal Bankid fra Bankids side virke med Java 7.

- Når det gjelder Java 7 så slapp vår underleverandør Nets i går i firetiden en oppdatering som gjør at Bankid nå også støtter Java 7, så det skal fungere på generell basis, sier Austin.

Om kunder opplever at det ikke fungerer, så er problemet på banknivå, kan han opplyse.

- Noen banker har noen småjusteringer som må til, og der pågår det en dialog mellom supportapparatet hos oss og hos Nets. Men vi har ingen indikasjoner på at det skal være noen problemer fra vår side nå, sier Austin.

- Er det mye arbeid som må til for å få Bankid kompatibelt når Java oppdateres?

- Det varierer veldig avhengig av hva oppdateringen fra Oracle innebærer. Det er en kombinasjon av når vi får beskjed, hvor tett opp til releasen vi får beskjed og hva relesasen innebærer. Så det varierer veldig fra gang til gang, sier Austin.

Skandiabanken skal fungere nå

Vår leser benytter Skandiabanken og fikk problemer med å logge inn i går kveld. Ifølge informasjonssjef i banken, Johnny Anderson, har det ikke kommet inn noen meldinger om problemer så langt i dag, så Java 7 skal tilsynelatende fungere for Skandiabanken også nå.

- Men dersom problemer som dette skjer har man hos oss mulighet til å velge mellom flere innlogginsmetoder i tillegg til Bankid. Vi har støtte for engangskode på sms, kodekort eller Bankid på mobil, sier han.

- Så dersom man har oppdatert Java og opplever problemer med Bankid kan man benytte en av de andre metodene. Problemer som dette er årsaken til at vi har beholdt alternative innlogginsmetoder, sier han, men legger altså til at kundesenteret ikke har fått noen meldinger om problemer i dag.

Sikkerhet