- Java-bug åpner Nokia-mobiler

- Java-bug åpner Nokia-mobiler

Alvorlige sårbarheter i Suns Java-teknologi gjør at hackere kan overta mobilen din.

To alvorlige svakheter i Suns Java 2 Micro Edition kan misbrukes av hackere til å ta full kontroll over mobiltelefoner som bygger på plattformen Nokia Series 40, hevder den polske forskeren Adam Gowdiak.

Polakken har gitt informasjon om sikkerhetshullene videre til Nokia og Sun, men vil ha 20 000 euro, drøyt 160 000 kroner, for å gi selskapene fullstendig dokumentasjon over sårbarhetene. Løsepengene skal være kompensasjon for et halvt års arbeid for å avdekke svakhetene.

– Sikkerhetssamfunnet er delt i spørsmålet om jeg bør ta betalt for dette. Noen er for, mens andre er mot sier Gowdiak til Computerworld.com.

Fjernstyrer mobilen

Alt hackeren skal trenge er telefonnummeret til en hvilken som helst Nokia Series 40-mobil, som brukes for å sende en rekke meldinger til telefonen som skal angripes.

Deretter kan hackeren fjernstyre telefonen og foreta hemmelige oppringninger, sende tekstmeldinger, spille inn samtaler og få tilgang til informasjon i Nokia-mobilene.

Nokia Series 40 er verdens mest brukte mobilplattform, og sitter i rundt 140 ulike Nokia-modeller. Totalt er rundt 100 millioner mobiler solgt med operativsystemet.

Nokia og Sun har foreløpig ikke kommentert saken.

Sikkerhet