Justin Bieber som lokkemiddel

Justin Bieber som lokkemiddel

Over 200 nettsteder bruker den kanadiske superartisten til å spre ondsinnet programvare.

Sikkerhetsselskapet PandaLabs har oppdaget over 200 falske nettadresser som utnytter navnet Justin Bieber som lokkemiddel for å lure brukere på internett.

Nettkriminelle distribuerer det falske antivirusprogrammet MySecurityEngine ved å inkludere navnet til den populære sangeren i ondsinnede lenker.

LES OGSÅ:

Stjeler klikk for millioner

Kjent teknikk

Dette er en kjent teknikk som er brukt mange ganger tidligere. Kjeltringer utnytter populære tema i nyhetene eller andre områder som folk ofte søker etter på nettet, som for eksempel populære tv-serier, musikk- eller filmutgivelser. Nylig ble siste episode av Lost og filmutgivelsen Iron Man 2 utnyttet på samme måte.

Her er noen av referansene til Justin Bieber som brukes i ondsinnede lenker, ifølge PandaLabs:

justin bieber takes estrogen pills did justin bieber died

justin bieber smoking weed

justin bieber born in 1998

justin bieber north korea

justin bieber arrested

justin bieber died

justin bieber drinking problem

justin bieber gender change operation

justin bieber hermaphrodite

justin bieber i m gay!

justin bieber pregnant

justin bieber removes left testicle

LES OGSÅ:

Sjekk om pc-en din misbrukes av kriminelle

Falsk antivirus

Det er ikke noe nytt i måten denne infeksjonen fungerer på. Når noen gjør et søk etter denne sangeren på internett, dukker disse falske nettsidene opp fordi de har blitt indeksert slik at de er blant de første søkeresultatene som vises. Hvis en bruker klikker på disse lenkene, blir man bedt om å akseptere å laste ned en fil, og det falske antivirusprogrammet blir installert på pc-en.

- Denne typen aktivitet blir mer og mer vanlig, sier direktør i PandaLabs, Luis Corrons.

- Hvilket som helst populært tema blir brukt av nettkjeltringer til å spre uønsket programvare. Ved å plassere nettsider som brukes til å distribuere ondsinnede programmer blant de første resultatene i en søkemotor, kan de være sikre på at mange internettbrukere uforvarende laster ned det falske antivirusprogrammet, sier Corrons.

Den beste måten å beskytte seg på er å være kritisk til hva man velger å laste ned og installere på sin datamaskin. Et godt antivirusprogram og en god porsjon sunn fornuft, kan spare deg for ubehagelige opplevelser.

LES OGSÅ:

Fingersmuss på mobilen avslører passordet ditt

Les om:

Sikkerhet