Kaspersky angrepet av hacker

Kaspersky angrepet av hacker

Sikkerhetsselskapets nettside distribuerte falske antivirusprogrammer.

Svindlere som forsøker å lure folk til å laste ned falske antivirusprogrammer slo til mot nettsiden til den kjente antivirusleverandøren Kaspersky Lab på søndag.

LES OGSÅ:

Google advarer mot falsk antivirus

Angrepet utnyttet en programfeil i selskapets nettserver, og forsøkte å lure besøkende til å laste ned et falsk antivirusprodukt, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Falsk program

- Angrepet førte til at brukere som forsøkte å laste ned Kaspersky Labs forbrukerprodukter ble omdirigert til en ondsinnet nettside, opplyser Kaspersky. Denne nettsiden tvang fram et sprettoppvindu som simulerte en virusskann av brukerens pc, og tilbød installasjon av et antivirusprogram som i virkeligheten var falsk. Brukerne lures til å betale for det falske programmet, i den tro at det er et legitimt produkt.

Ifølge Kaspersky ble brukere omdirigert til den falske nettsiden i omtrent tre og en halv time på søndag, før selskapet greide å rette opp problemet.

LES OGSÅ:

Antall internettangrep eksploderer

Kaspersky har tidligere vært utsatt for lignende angrep. I februar i fjor greide en hacker å bryte seg inn i selskapets supportside i USA, hvor han fikk tilgang til alle Kaspersky Labs kundeopplysninger, skriver Pc för alla.

Ingen kundeopplysninger lekket ut i søndagens angrep, men det er fortsatt uklart hvor mange besøkende som ble lurt til å installere de falske virusprogrammene, opplyser Kaspersky.

Les om:

Sikkerhet