Kaspersky med antivirus for Mac

Kaspersky med antivirus for Mac

Vil beskytte Mac-brukerne etter hvert som sikkerhetstrusselen øker.

De fleste Mac-brukere lever i troen om at maskinene deres aldri kan utsettes for virus. Antall virus for Mac er fortsatt lavt (nærmest ikke-eksisterende), men etter hvert som markedsandelen til Apple vokser, vil også antall trusler mot plattformen øke. Det siste året har det blant annet dukket opp flere trojanere myntet på Mac-folket.

I den siste versjonen av Mac OS X 10.6 Snow Leopard lanserte Apple en ny sikkerhetsfunksjon som skal beskytte brukerne mot en del av disse kjente trojanerne. Men til og med Apple sier at det kan være lurt å bruke antivirus. Fra før av finnes det slike løsninger til Mac fra blant annet Intego, McAfee og Norton. Og sist ut er altså Kaspersky.

- Apples store fremgang er synlig gjennom en økt interesse fra internettkriminelle. I løpet av de siste ni månedene har vi sett en økning av trusler mot Mac-maskiner som har fått mye oppmerksomhet i Mac-kretser, sier Andreas Lamm i Kapersky.

Kaspersky Anti-Virus for Mac skal beskytte Mac-maskiner fra virus, ormer og trojanere, samt andre trusler rettet mot Windows og Linux. Virusbeskyttelsen skal være utviklet direkte for Mac, det har et "Mac-inspirert" grensesnitt og ifølge Kaspersky krever det lite ressurser.

Programmet krever Mac OS X 1.4.11 eller nyere og koster 59,95 dollar (cirka 335 kroner). Les mer hos Kapersky.

Les om:

Sikkerhet