Kaster ut andre virus

Kaster ut andre virus

Bot-viruset Ainslot.L vil herje alene i pc-en din.

Sikkerhetsfirmaet Panda har oppdaget et nytt bot-virus som skanner pc-en og fjerner annen bot-skadevare, slik at det får utføre sine ødeleggelser alene.

Den nye sikkerhetstrusselen heter Ainslot.L og lures inn på pc-ene ved hjelp av en e-postmelding som virker veldig overbevisende og er svært dyktig lagd, skriver Panda Security i en pressemelding.

Det er testlaboratoriet PandaLabs som har oppdaget bot-viruset, som logger pc-brukerens aktiviteter, laster ned tilleggsskadevare og overtar kontrollen over pc-en.

Bank-trojaner

I tillegg fungerer den skadelige programvare som en bank-trojaner som stjeler informasjon om brukerens bankkonti.

– Det som tiltrakk seg vår oppmerksomhet, var ikke minst det faktum at Ainslot.L fjerner annen bot-skadevare fra infiserte systemer, forklarer Luis Corrons, som er teknisk direktør ved PandaLabs.

– Ainslot.L sørger for å fjerne all konkurranse, og pc-en befinner seg deretter i bot-virusets varetekt, forklarer han.

Bot-viruset spres gjennom en falsk e-postmelding som ser ut som en faktura fra den britiske kleskjeden Cult. Panda Security beskriver e-postmeldingen som veldig dyktig lagd. Ifølge meldingen ser det ut som om mottakeren har lagt inn en bestilling hos Cult verdt 200 britiske pund og at beløpet vil bli belastet mottakerens kredittkort.

Teksten inneholder en lenke til selve fakturaen, og når den lastes ned, følger bot-viruset med.

– Det er sjelden vi ser phishing-mailer som er så overbevisende. Det er ingen tvil om at denne gang har skurkene jobbet hardt med å få meldingen til å se så realistisk ut som mulig for å få flest mulig til å bite på, sier direktør Corrons.

Du kan lese mer om Ainslot.L her .

Les om:

Sikkerhet