- Kina offer for vestlige e-spioner

- Kina offer for vestlige e-spioner

Internett har blitt verdens største spionasjekanal, ifølge myndighetene i Kina.

Kina slår hardt tilbake mot beskyldinger om at landet er blandet inn i tyveri av følsom materiale fra vestlige servere. Nå påstår Kina at det har vært mange angrep mot deres it-systemer, som har resultert i tap av store mengder med informasjon.

Ifølge landets it-minister, Lou Qinjian, har Kina blitt utsatt for flere forsøk av it-tyveri. Det skal være vestlige stormakter som står bak dem.

- Internettet har blitt den viktigste kilden for spionasjeaktiviteter mot våre vitale departementer, skriver han i bladet Chinese Cadres Magazine.

Ifølge ministeren har det flere ganger vært tap av store mengder følsom informasjon.

- De siste årene har Partiet, regjeringen og militære organisasjoner opplevd mange tap av viktige hemmeligheter til spioner, og skaden som er gjort på vår nasjonale sikkerhet er er sjokkerende store, skriver Lou.

Men i artikkelen gir han ikke detaljer om hva slags informasjon det handler om. Derimot beskylder han USA og andre "fiendtlige nasjoner" for å misbruke deres teknologiske forsprang til å utnytte hull i Kinas datasystemer.

- Blant internettproduktene som er spredd av USA er backdoor-teknologi som gjør det mulig å bruke nettet til politisk infiltrasjon, skriver han.

Departementet til Lou et det fremste i regjeringen som prøver å ta kontroll over informasjon på nettet i Kina. De nye utsangnene kan tolkes som et forsøk å skaffe seg mer politisk makt ved å tette nettet yterligere. I tillegg oppfordrer Lou til å bruke kinesisk teknologi frem for å kjøpe det fra utlandet, særlig USA.

LES OGSÅ: Kina nekter for angrep

Les om:

Sikkerhet