Kindle er en sikkerhetstrussel

Kindle er en sikkerhetstrussel

Ebøker blir mer lest av kriminelle. Dokumentstjeling er ny sikkerhetsrissiko.

Kindle er et hjelpemiddel for forbrukere som bedrifter kommer til å vurdere for utsendelse av informasjon, siden det er laget for leservennlighet, delvis på grunn av sin lave vekt.

- Kindle kan motta e-mail via Amazon, sier Roberto Preatoni, internasjonalt kjent hacker.

Roberto holdt åpningsforedraget på Watchcoms sikkerhetsseminar Paranoia 2009. Paranoia gjennomsyret alt han sa. Hensikten er å vekke folk og gjøre oppmerksom på hva kriminelle kan oppnå hvis bedriftene er slappe på sikkerheten.

Interesse for lesebrett

Derfor er den kommende bruken av lesebrett som Kindle spennende for kriminelle. Preatoni tror at dette lesebrettet kommer til å bli et nytt hjelpemiddel for å motta informasjon når den ansatte er på reise.

Det er den enorme interessen for lesing av bøker, særlig bøker som ikke lenger eksisterer i trykt form som skaper etterspørsel av brukerne. De får dermed nye filer hele tiden.

E-post kan leseren motta via Amazon som sjekker avsenderadressen for å hindre unødvendig informasjon og forsøk på svindel.

Mottar filer

- Kindle lar Amazon patche filer som sendes ut slik at leseropplevelsen blir bedre. Det er grunnlaget for svindel. Det er veldig bra for hackere, fremholder Roberto Preatoni.

Amazons tiltro til hindring av ukjente og feilaktige filer har Preatoni ingen tiltro til.

- Det virker som Amazon ikke har hørt om e-mail-spoofing, fortsetter Roberto Preatoni.

E-mail-spoofing er en funksjon for å gi seg ut for en kjent adresse, men som omdirigerer brukeren til et annet sted eller sender brukeren noe som brukeren ikke ønsker seg.

Kindle er nemlig alltid tilkoblet Amazon via et gratis 3g-nett.

- Hackere kan bryte seg inn i Kindle og legge igjen filer som har til oppgave å lese og sende informasjon brukeren får fra bedriften, eksempelvis PDF. Dermed kan sensitiv informasjon bli tappet, hevder Roberto Preatoni.

Les om:

Sikkerhet