Kinesisk hacking mot storaviser

Kinesisk hacking mot storaviser

Kinesiske hackere skal stå bak omfattende angrep mot store New York-aviser.

Wall Street Journal rapporterte i går at de har blitt utsatt for hacker-angrep som antageligvis kommer fra Kina. Denne informasjonen kommer bare én dag etter at The New York Times avslørte at de har vært utsatte for slike angrep i løpet av en fire måneders tid. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Begge avisene sier at angrepene er linket til deres pågående etterforskning av Kina, som blant annet omfatter en granskning av Wen Jiabo, en mektig person i Kinas regjering.

New York Times rapporterte onsdag at angrepene mot avisen har pågått i fire måneder.

Wall Street Journal undersøker nå omfanget av angrepene for å prøve å finne ut hvem som står bak.

- Vi har et nært samarbeid med myndighetene og sikkerhetseksperter. Vi har gjort vårt ytterste for å beskytte våre kunder, ansatte, journalister og kilder, kunngjør Wall Street Journal i en pressemelding.

Phishing-angrep

Hackerne skal i følge Wall Street Journal, ha utført phishing-angrep, hvor utvalgte personer i organisasjonen har mottatt en epost som prøver å lokke dem til å klikke videre på linker som leder videre til nettsider med ondsinnet kode. Disse nettsidene har deretter installert bakdører på de berørte datamaskinene.

Wall Street Journal kommer ikke med mange detaljer, men sier i en artikkel skriver avisen kontorer i Beijing er rammet av angrepene.

Ifølge Wall Street Journal har FBI undersøkt angrep mot amerikanske aviser i mer enn et år.

Les om: