Kjæledyr som it-sikkerhet

Kjæledyr som it-sikkerhet

Her er listen over de mest brukte passordene.

Det er ikke enkelt å lage passord som man kan huske, samtidig som sikkerhetsekspertene på it-avlingen er fornøyd med det. Vi skal helst ha ukjente kombinasjoner av tall og bokstaver, og selvfølgelig et nytt passord for hver innloggingsprosedyre. Og det skal ikke henge en lapp med passordene på pc-en din.

Men til tross for gjentatte advarsler og oppfrodinger fra alle sikkerhetsselskaper og it-sjefer, bruker de fleste fremdeles navnet til bikkja si som passord, viser en internasjonal undersøkelse.

I undersøkelsen svarer 3500 personer fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Nederland på hvordan de sikrer sine innloggingsprosedyrer.

24 prosent av respondentene bruker samme passord på alle innloggingene sine. Nesten halvparten, 43 prosent, endrer aldri et passord etter det er tatt i bruk.

Oppfordringen til å bruke komplekse passord er for mange bortkastet. En av tre (30 prosent) bruker passord som ikke er større enn seks tegn, mens 22 prosent bruker bare bokstaver.

På mobiltelefoner er folk enda sløvere. Hele 61 prosent bruker ikke innlogging på mobilen, slik at alle kan ha tilgang til den. Av de som har en pinkode bruker tre av fire den ikke.

LES OGSÅ: Hjemme-pc er it-sjefens mareritt

Her er de ti mest brukte passord i Europa:

1. Navn til et kjæledyr

2. Hobby

3. Jentenavn til mor

4. Bursdag til noen i familien

5. Egen bursdag

6. Navn til partneren

7. Eget navn

8. Favoritte fotballklubb

9. Yndlingsfarge

10. Navn på første skole

LES OGSÅ: - It-direktører ikke bare sosiologer

Les om:

Sikkerhet