Kjører du en sikker nettleser?

Kjører du en sikker nettleser?

Gratisverktøy gir deg svar rett i nettleseren, og hjelper deg å løse flokene.

Første bud for sikker surfing på nettet er ha oppdaterte versjoner av både nettleseren og tilleggene den bruker for å vise og behandle forskjellige typer innhold.

Sikkerhetsselskapet Qualys tilbyr gratisverktøyet Browsercheck som raskt og enkelt gir deg svar på om nettleseren din er utdatert.

Effekttillegg

Nettlesertillegg eller -utvidelser er små programmer som nettleseren trenger for blant annet å kunne vise pdf-filer og ulike typer video og bilder, og inkluderer for eksempel Adobe Flash, Adobe Reader, Apple Quicktime og Java Runtime.

Usikre og utdaterte versjoner av disse programmene utgjør en trussel mot sikkerheten fordi de kan brukes av nettkriminelle som vil bryte seg inn i pc-en din, men oppdaterte versjoner har tettet kjente sikkerhetshull.

Browsercheck kjører rett i nettleseren, og viser deg en enkel liste over elementer som trenger oppdatering.

Enkelt å bruke

I lista finner du knapper hvor du kan laste ned de nødvendige oppdateringene. Når det er gjort anbefaler Qualys at du kjører Browsercheck en gang til, slik at du kan forvisse deg om at du har fått med deg alt.

Bruker du flere forskjellige nettlesere, må du kjøre Browsercheck i hver enkelt nettleser.

Verktøyet kan også lastes ned som et eget tillegg til nettleseren, noe som gir mer nøyaktige og detaljerte skanneresultater enn om du kjører Browsercheck rett fra nettet. Denne muligheten støttes imidlertid bare i Internet Explorer, Firefox og Chrome på Windows-plattformen, opplyser Qualys.

Les om:

Sikkerhet