Klikkapring gir tjenestenekt

Klikkapring gir tjenestenekt

Anonymous lurer folk til å delta i DDOS-angrep ved hjelp av anonyme lenker.

Sikkerhetsselskapet Sophos advarer nå mot å klikke på lenker du ikke vet hva er. Gjør du det kan du nemlig bli en del av et tjenestenektsangrep mot amerikanske myndigheter.

Et tjenestenektsangrep er et angrep der det hamres løs med forespørsler til et nettsted, til nettstedet ikke er i stand til å svare på andre henvendelser og eventuelt til slutt kneler under presset.

Krigsmodus

Anonymous er nemlig i krigsmodus etter FBI-aksjonen mot Megaupload. Angrepet har de kalt #OpMegaupload. Lenkene spres via Twitter. Angrepene går mot blant annet FBI, Justisdepartementet, RIAA, MPAA og Universal.

- Vi, Anonymous, lanserer vårt største angrep noensinne mot myndighets- og industrinettsteder. Lulz. FBI trodde ikke de kunne komme unna med dette, gjorde de? De burde ha forventet oss, har Anonymous uttalt.

Lurelenke

Graham Cluley fra Sophos forklarer at Anonymous tidligere har oppfordret folk til å installere et program kalt LOIC, som lar dem bli med på tjenstenektsangrep mot en spesifikk side. Men nå har det altså skjedd en endring i taktikken:

- Denne endringen i taktikk fra Anonymous, som lar angrep bli lansert bare ved å klikke på en lenke, gjør at internettbrukere må være ekstremt forsiktig når de klikker på ukjente nettadresser, ellers kan de ufrivillig bli en del av dette siste zombie-angrepet, sier han.

Cluley understreker at tjenestenektsangrep er ulovlig og straffbart med fengsel i USA.

- Jeg er ikke sikker på om deltakerne i dette tilfellet vil slippe unna ved å hevde at de uskyldig klikket på en lenke ved en feil, så vær sikker på at du stoler på lenkene du klikker på, selv om de er delt via en venn eller via sosiale nettverk, sier han.

Les om:

Sikkerhet