Knekker passord med PS3

Knekker passord med PS3

Sikkerhetkonsulent Nick Breese hos selskapet Security Assessment har funnet et nytt bruksområde for spillkonsollen Playstation 3: å cracke passord.

Det er våre kolleger i PC World Australia som skriver dette i dag. Prosjektet til Nick Breese gikk under navnet ”Crackstation”, og varte i seks måneder. I løpet av denne tidsperioden innså sikkerhetskonsulenten at spillkonsollens Cell-prosessor var ypperlig egnet til å øke hastigheten på å cracke passord.

Årsaken til at prosessen med å knekke passord går raskere, skyldes Cell-prosessorens arkitektur. Den består nemlig av en skalar prosessor og åtte vektorprosessorer. Mens x86-prosessorer er flinke til å gjøre komplekse kalkulasjoner, er vektorprosessorer flinke til å gjøre enkle operasjoner veldig raskt. Kryptografi handler nettopp om dette, om å gjøre enkle ting, om og om igjen. Dette gjør vektorprosessorer bedre egnet til å cracke passord enn andre prosessorer.

Og hvordan fikk Breese ideen om å benytte en Playstation 3 til dette formålet? Jo, han prøvde å finne en eller annen lur måte å få selskapet han jobbet for, til å kjøpe en Playstation 3 til ham.

Hele historien kan leses hos PC World Australia.

Les om:

Sikkerhet