Knekte Ios 4.1 på rekordtid

Knekte Ios 4.1 på rekordtid

Sikkerhetshullet kan bli vanskeligere enn vanlig å tette for Apple.

Få timer etter at Apple lanserte sin nye operativystemstolthetsoppdagering, Ios 4.1, fant hackere ut hvordan de skulle knekke systemet. Og det virker ikke som om Steve Jobs kan stoppe hackerne, skriver The Register.

Iphone Dev Team-medlemmet pod2g var førstemann til å melde om utnyttelsen av oppstart-ROMen til Iphone. Senere har andre hackere kastet seg bekreftende på.

Fordi trikset foregår såpass dypt inne i operativsystemet, mener de det vil bli vanskelig for Steve Jobs å stoppe folk fra å jailbreake systemet, det vil si låse opp sperrene Apple har lagt inn i sine produkter.

Det står i kontrast til tidligere jailberakere som har utnyttet programvarefeil i Ios, for eksempel hullet Jailbreakme.com utnytter. Disse kunne Apple stoppe ved å slippe en enkel oppdatering av operativsystemet. Og artig nok ble et annet jailbreak-hull fjernet ved å oppgradere Iphone 3GS til den sårbare ROMen.

Alle Ios-brukende enheter sendt siden november inneholder denne ROMen. Dev Team sier det fortsatt gjenstår finjusteringer i jailbreak-arbeidet, og fraråder inntil videre folk som ønsker jailbreak å oppgradere til 4.1.

Les om:

Sikkerhet