Knus din egen harddisk

Knus din egen harddisk

Med denne maskinen på pulten vil dine personlige data garantert være tapt for evig og alltid.

Gamle harddisker som ikke lenger er i bruk kan utgjøre en potensiell risiko for bedrifter og privatpersoner om de skulle havne i hendene på kjeltringer på jakt etter informasjon som kan misbrukes.

For å være sikker på at dataene ikke kan gjenopprettes kan det være lurt å gjøre den fysiske platen uleselig. Dette kan selvsagt gjøres med normale verktøy som slegge, vinkelsliper eller skruestikke, men det er trolig både enklere og morsommere med EDR:s egen harddiskknuser. Denne gjør harddisken uleselig ved å stanse ut et digert hull i magnetskivene.

Maskinen drives normalt sett ved å koble den i stikkontakten, men om advokater fra RIAA (Recording Industry Association of America, red anm.) har kuttet strømmen til leiligheten din og hamrer på døra for å beslaglegge mp3-samlingen din som bevis kan den også drives med håndkraft. ( Nå må det sies at forbrukere som har råd til denne, nok også har råd til egne cd-er. Red.anm.)

En enkelt harddisk skal kunne ødelegges på rundt 10 sekunder. Har du mange av dem oppgir produsenten at den skal klare å destruere rundt 60 i timen. Hvordan denne matematikken går opp har vi litt vanskelig for å skjønne, men trolig har produsenten lagt inn tiden det tar å sette inn og fjerne diskene underveis.

Maskinen er alt annet enn billig og koster 7500 Euro (ca 60 000 kroner), men for en bedrift med mange harddisker i omløp vil investeringen sikkert lønne seg om alternativet er at kritiske data havner i feil hender.

Om du likevel tviler kan du kanskje la deg overbevisende av produsentens egen propagandafilm.

Les om:

Sikkerhet