Knytter søppelpost til prostitusjon

Knytter søppelpost til prostitusjon

Gir du penger til epost-svindlere, bidrar du til gateprostitusjon i Oslo, mener Økokrim.

En av de mest utbredte søppelpost-svindlene kalles for Nigeria-brev. Brevene kommer gjerne i form av epost, og lover gull og grønne skoger om du overfører penger til de som sender brevet. Det kan være at du har vunnet et lotteri, eller at en foretningsmann trenger din økonomiske hjelp til å realisere penger som du skal få en stor del av. Noen går fem på, og sender penger de aldri får se snurten av igjen.

Anne Dybo i Økokrim går nå ut i Aftenposten og advarer mot disse brevene. Hun forteller at svindlerne ofte er organiserte kriminelle, som også driver med menneske-, våpen- og narkotikahandel.

LES OGSÅ: Fikk svi etter Myspace-spam

- Sender du penger, bidrar du til å finansiere denne virksomheten, forteller Dybo til avisa.

I den senere tid har brevene blitt oversatt til norsk via nettbaserte oversetningsprogrammer. Men dette er ikke den eneste måten de afrikanske svindlerne får tak i norske penger. Også gateprostituerte i Oslo har ifølge Dybo blitt lurt til å sende penger til de samme menneskene som sender ut søppelposten.

LES OGSÅ: Nesten all spam fra seks botnet

- Disse gruppene pløyer pengene inn i ny kriminell virksomhet, som blant annet menneskehandel med prostituerte som vi daglig kan se resultatet av i Oslos gater, forteller Dybo.

Hun vet at mange går på svindelen, men har ennå ikke hørt om noen som har blitt lurt av de norske oversetningene.

- Det dårlige språket gjør det lettere å forstå at dette er tull, tror hun.

Les om:

Sikkerhet