Kom helskinnet fra finanskrisen

Kom helskinnet fra finanskrisen

Røde tall truet datasikkerhetsselskapet Protego. Administrerende direktør Knut Øyvind Blystad-Drammen så seg nødt til å ty til nye og drastiske grep.

Tankevekkeren som kom i kjølvannet av finanskrisen i 2008, ga selskapet styrke til å satse på forandring. Det angrer de ikke på i dag.

Underskudd

I 2008 satt selskapet med skjegget i postkassa da de opplevde et underskudd på 1 538 000 norske kroner. Skremt av tanken på at det skulle fortsette nedover, tok de sjansen på å endre strategien.

- Vi hadde opplevd en god årlig vekst siden oppstarten i 2005. I 2007 ansatte vi derfor flere og etablerte ny ledelse. I 2008 erfarte vi derimot investeringsstopp og utsettelser fra en rekke kunder som følge av finanskrisen. Vi så at den reduserte kontantstrømmen kunne vare en stund, og at de røde tallene ville vokse seg større uten drastiske grep, sier Blystad-Dammen.

Han gikk operativt inn i selskapet og overtok ledelsen i 2008. Målet var å snu trenden ved å endre salgsstrategien, kutte kostnader og omorganisere bemanningen.

Spesialiserte seg

- Vi valgte å satse tungt på videreutvikling av tjenester og konsepter for våre hovedsegmenter, mellomstore og store bedrifter samt offentlig sektor. I tillegg spesialiserte vi oss på driftstjenester for små og mellomstore bedrifter, som ofte mangler tilstrekkelig kunnskap om datasikkerhet, sier Blystad-Dammen i en pressemelding.

Til tross for at omserningen bare var på 200 000 kroner mer enn i 2008, fikk de et resultat på 212 000 norske kroner i 2009.

Styrket ut av krisen

Da tallene for 2010 ble lagt på bordet, viste det seg med sikkerhet at selskapet hadde foretatt en strategiendring som fungerte. Resultatet hadde steget til 2 millioner norske kroner.

Nå har selskapet ekspandert og investert i søsterselskapet Armarium som tilbyr data- og mobilsikkerhet til forbrukermarkedet.

- Her er det også tegnet større avtaler hvor selskapet leverer produkter til mange tusen sluttkunder. Ved hjelp av dyktige ansatte som til enhver tid har stått på for å nå selskapets målsetninger kan vi faktisk konkludere med at følgene av finanskrisen har styrket oss på flere områder, sier Blystad-Dammen.

Les om:

Sikkerhet