Krimserver avslørt

Krimserver avslørt

Store mengder stjålet forretningsinformasjon er avdekket på en sentral server.

Over 1,4 gigabyte med data fra bedrifter og personer i USA, Europa og India er avslørt på en sentral ”krimserver”. Informasjonen er stjålet fra virus-infiserte pc-er, og sendt serveren, ifølge Finjan som avdekket dataangrepet. All informasjonen er samlet inn i løpet av tre uker.

Blant det som var stjålet var pasientdata, bankinformasjon, epost-korrespondanse og kontoinformasjon.

Det er 5388 loggfiler på krimserveren, som inneholder informasjon fra flere større foretak fra Tyskland, Frankrike, India, Storbritannia, Spania, Canada, Italia, Nederland og Tyrkia. Finjan varslet øyeblikkelig over 40 store finansielle institusjoner i USA, Europa og India.

LES OGSÅ: Datakrim større enn dop

- Dette er et eksempel på hva slags data og hvor mye datakriminelle samler inn. Infiserte pc-er er en stor forretningstrussel, som krever forebyggende jobbing siden det ikke lenger kun er et teknisk it-problem. En krimserver med så mye data som hackere enkelt kan håndtere og kontrollere viser hvor raskt datakriminaliteten utvikler seg, sier teknisk direktør Yuval Ben-Itzhak i Finjan i en pressemelding.

Krimserveren ble brukt til å kontrollere infiserte pc-er, og sende informasjon fra dem tilbake. I tillegg fikk hackeren full kontroll over offerets pc.

Dataene lå tilgjengelig på krimserveren uten noen som helst beskyttelse, noe som førte til at hvem som helst kunne få tilgang på dataene, selv andre datakriminelle.

LES OGSÅ: Frykter hackerkrig under OL

Les om:

Sikkerhet