Krypterer kopimaskinen

Krypterer kopimaskinen

Norske HDD har utviklet en krypto-modul som skal kryptere utskriftene dine.

Det står en mann i resepsjonen. Han har med seg en verktøykasse, og er kledt i arbeidsklær. Han informerer resepsjonisten at han er her for å se på kopimaskinen. Resepsjonisten slipper mannen forbi.

Mannen går inn i kontorlandskapet og setter seg på huk ved skriveren. Før noen er klar over hva som skjer bytter han harddisken i kopimaskinen og går. Kanskje takker han resepsjonisten for hjelpen på veien ut.

Kan sikres

Norske HDD (High Density Devices) tror dette scenarioet lett kan skje i mange norske bedrifter. Nå har de utviklet en krypteringsløsning for kontormaskiner.

Krypteringen utføres helt og holdent i maskinvare, og tilgang kontrolleres av et smartkort. Ingen krypteringsnøkler lagres på lagringsmediet.

Smartkortet som har krypteringsnøklene kan også brukes på tvers av HDDs produkter, og samme kort kan for eksempel brukes i bærbar eller i Crypto Adapter for usb-enheter.

- Produktene våre baserer seg på en krypto-modul i hardware. Den er sertifisert med FIPS 140-2 Level 3 og Common Criteria EAL4+, opplyser Tormod Fjellgård, markedssjef i HDD.

Ett av produktene er utviklet med tanke på nettopp multifunksjonsskrivere og kopimaskiner.

Det består av en SATA-adapter som plasseres mellom maskinvare og harddisk.

- Hiddn SATA Adapter Plug & Protect hører til under vår "Plug and Protect" portefølje. Den plasseres i datastrømmen, og fullkrypterer sømløst all informasjon, sier Fjellgård.

Dersom harddisken eller smartkortet fjernes, forblir all informasjonen kryptert. Disken vil være ubrukelig for datasnoker.

- Sata-adapteren er i våre øyne et særdeles unikt produkt. Den tar kryptering ut av systemet og gjør det maskinuavhengig, sier Fjellgård.

Adapteren kan også brukes i vanlige datamaskiner, og krever ikke programvare eller drivere for å virke.

Vant Rosing

High Density Devices har også blant annet utviklet en løsning for kryptering av minnepinner, bærbare maskiner og eksterne harddisker.

Selskapet vant Rosing-prisen 2011 for sitt produkt for Crypto Adapter, som gjør det enkelt å kryptere minnepinner

Les mer:

Vil sikre dine minnepinner

Sikkerhet