Lanserer elektronisk helsebekreftelse

Lanserer elektronisk helsebekreftelse

Som første forsikringsselskap tilbyr Danica Pensjon sykdomsforsikring på nett hvor kunden signerer med BankID.

De fleste forsikringsselskaper gir kundene mulighet til å bestille sykdomsforsikring via nett, men da kommer dokumentene til kunden i posten for å bekrefte helseopplysningene med en fysisk signatur. I Danica Pensjon bekreftes opplysningene med en elektronisk signatur, BankID, og det er ikke behov for å sende dokumentene i posten til kunden.

- Dette gjør det enklere for kunden, og det er viktig for oss, sier Tine Nielsen, leder for Personrisiko i Danica Pensjon, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Hacket BankID - igjen

Det er i forbindelse med lanseringen av sykdomsforsikringen Trippelforsikring at Danica åpner for elektronisk signatur av helseopplysningene. Med Trippel utbetales en sum til kunden som får stilt diagnosen livstruende kreft, hjerteinfarkt eller hjerneslag. Pengene utbetales som et engangsbeløp. Hvert år rammes ca 55 000 nordmenn av kreft, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

- Fokus Bank tilbyr allerede sine nettbankkunder pålogging med BankID. Andre storbanker er i ferd med å innføre det samme. I dag har ca 900 000 personer en BankID i Norge. 2008 vil være året som BankID kommer ut til folk flest, sier Key Account Manager Bjørn Kristian Bentzen i Signicat, som har levert sikkerhetsløsningen for elektronisk signatur til sykdomsforsikringen for Danica Pensjon og Fokus Bank.

Sikkerhet