Lanserer to-faktor for Icloud

Lanserer to-faktor for Icloud

Apple lover økt sikkerhet i skytjenetsen med to-faktor autentisering.

Apple-sjef Tim Cook lover økt sikkerhet i Icloud. Nå vil de inkludere to-faktor autentisering i skytjenesten. Løftet kommer etter den krasse kritikken av mangel på sikkerhet etter at Icloud nylig ble hacket, noe som resulterte i at en rekke kjendiser fikk deres nakenbilder distribuert på nettsteder som Reddit og 4Chan.

Apple lover dessuten å innføre nye advarsler når det skjer endringer på iCloud-kontoen. Cook sier til avisen Wall Street Journal at Apple nå vil sende ut e-post med meldinger etter at det blir gjort endringer i brukerkontoen.

"Skyldes ikke sikkerhetsbrudd"

Tidligere Icloud-kontoer for flere kjendiser har blitt hacket av en overgriper som klarte å få tilgang til påloggingsinformasjonen deres. Deretter er nakenbilder blitt spredt ut på nett. Apple hevdet at selskapets sikkerhetssystem ikke hadde blitt brutt.

- Et målrettet angrep rettet mot brukernavn, passord og sikkerhetsspørsmål gav uvedkommende tilgang til Apple-kontoene til flere kjendiser. Innbruddet resulterte i at nakenbilder lekket ut på internett, skrev Apple i en uttalelse om den betente saken.

Ingen av sakene, hvor bilder har lekket ut, skyldes et sikkerhetsbrudd i verken Icloud eller tjenesten «Find My Iphone», skriver selskapet videre i uttalelsen.

På Itunes har Apple hatt to-faktor autentisering, som betyr doble koder eller passord, men dette har så langt ikke blitt krevd på Icloud. Neste versjon av Apples mobiloperativsystem IOS skal også ha en funksjon med to-faktor autentisering for Icloud-kontoen, skriver idg.se

Les om: