Lanserte Eset Smart Security V5 i dag

Lanserte Eset Smart Security V5 i dag

Nye versjoner av Eset Smart Security og NOD32 forhåndslanseres på Easyfairs.

Eset lanserer ny versjon sine flaggskipprodukter Eset Smart Security 5 og Eset Nod32 Antivirus 5 på forskudd på Easyfairs-konferansen i Oslo Spektrum i dag. Begge har siden før sommeren vært tilgjengelig i beta-versjon, og interessen har vært stor blant norske brukere, ifølge sleksapet.

Testversjoner av de nye løsningene er i følge Eurosecure lastet ned mer enn fire millioner ganger.

Verdenspremiere på Easyfairs

Eset representeres av Eurosecure i Norge og Norden.

- Vi er svært fornøyde med å tilby helt nye antivirus- og sikkerhetsløsninger med mye mer omfattende beskyttelse enn tidligere. Eset arbeider alltid målrettet mot å levere teknologisk avanserte produkter med innovative sikkerhetsfunksjoner, noe som gir den beste sikkerheten på markedet, sier Christian Teien Sørensen, Norgessjef i Eurosecure.

Versjon 5 lover bedre deteksjon av virus enn tidligere generasjoner, og kan blant annet skryte av en helt ny skanningsmotor basert på Eset Virus Labs i nettskyen.

- Dette gir generasjon 5 raskere skanninghastighet, sier Sørensen.

Blant andre forbedrede funksjoner i Smart Security 5 og Nod32 Antivirus 5 finnes blant annet foreldrekontroll for blokkering av nettsider og nettsidekategorier, forbedret håndtering av eksterne lagringsmedier, bedre antispam-modul, oppdatert brannmur og et nytt grensesnitt som skal gi en bedre brukeropplevelse.

Eset Live Grid i nettskyen

En annen stor nyhet i versjon 5 er HIPS (Host Intrusion Prevention System) som gir ytterligere et sikkerhetslag og gir superbrukere muligheten til blant annet å tilpasse atferden til hele systemet eller for enkeltfunksjoner gjennom å definere spesifikke regler.

- Eset Threatsense.Net som var Esets nettskybaserte system for deteksjon av skadelig kode, har gjennomgått svært omfattende endringer. Den nye løsningen, som nå heter ESET Live Grid, gir optimalisert skanning basert på hvitelisting av "sikre" filer, forteller Sørensen.

Versjon 5 tilbyr også spillmodus-funksjon. Denne fungerer på den måten at når et program kjører i fullskjermmodus går Eset automatisk over i spillmodus. Da deaktiveres sprettoppvinduer fra andre programmer slik at maskinen sparer systemressurser, noe som gir bedre sikkerhet og en bedre brukeropplevelse, ifølge Sørensen.

Omfattende trusselbilde

Anders Nilsson er sikkerhetsekspert hos Eurosecure. Han advarer at trusselbildet de siste årene har blitt stadig mer fragmentert og omfattende.

- Hver dag dukker det opp nye trusler og skadelig kode, noe som gir forbrukere og bedriftsbrukere en stadig mer utsatt it-hverdag, sier Nilsson.

Eset publiserer månedlige omfattende trusselrapporter med data fra Eset Live Grid. Den siste rapporten viser at eksterne lagringsmedier i økende grad brukes til å spre virus og skadevare.

Eksempelvis, når en USB-enhet er tilkoblet kan den infisere pc-en, selv om maskinen ikke er koblet til nettet. Den nye versjonen av Esets programvare inkluderer en forbedret kontroll av eksterne lagringsmedier, opplyser Nilsson.

Eksisterende brukere av Eset Smart Security og Nod32 kan oppgradere til versjon 5 uten ekstra kostnader.

Les om:

Sikkerhet