Lenovo entrer smarttelefonmarkedet på CES

Lenovo entrer smarttelefonmarkedet på CES

Ny smarttelefon og kraftig underholdningsnettbrett fra kineserne.

Under en pressekonferanse søndag viste Lenovo fram en serie Android-enheter, der en smarttelefon nok overrasket mest. Det melder PC World USA.

Sikkert og synkront

Telefonen er rettet mot forbrukermarkedet, men Lenovo skiller seg ut med profesjonelle sikkerhetsverktøy for kryptering, anti-nettfisking og sikkerhet for nettverkstilkopling og SMS. Som standard legger selskapet inn støtte for synkronisering av foto, musikk og video med egne mobile enheter og pc-er.

Spesifikasjonene er en 1.4 Qualcomm Snapdragon enkeltkjerneprosessor, 3,8-tommers skjerm, Android 2.3 Gingerbread, 1024 eller 512 megabyte internminne og 16 eller 8 gigabyte lager. Kameraet er en åtte megapiksel –sak som også støtter video I 720p-kvalitet. Telefonen har også et VGA-frontkamera.

Lenovo sier ingenting om de har planer om å utvikle en Android 4-variant som en oppdatering til S2 etter hvert.

Nettbrett med øre for spill

Innen nettbrett kommer selskapet med en IdeaTab K2 med Android 4-operativsystem. Firekjerners ARM-prosessor fra Nvidia og høykvalitet IPS-display varsler at selskapet har tenkt å konkurrere med Apple og deres nettbrett. DDR3 minne og SRS-kringlyd skal gi ekstra saft og trykk for underholdning og spill.

Kina får telefon og nettbrett denne måneden. Priser og når resten av verden kan handle seg disse Lenovo-dingsene er ikke annonsert.

Sikkerhet