Linux kan ødelegge Samsung-bærbare

Linux kan ødelegge Samsung-bærbare

Vær forsiktig med å kjøre Linux om du har en laptop fra Samsung!

Nettmagasinet H-online skriver at å starte Linux på en Samsung laptop med UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), kan ødelegge enheten.

Flere uavhengige rapporter har blitt mottatt, hvor brukere har opprettet en bootbar USB-pinne som de har forsøkt å starte opp på en bærbar maskin. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Etter dette har maskinen blitt helt ubrukelig, og den eneste måten å reparere den på er å bytte ut hovedkortet.

LES OGSÅ:

Windows 8 kan blokkere Linux

Rapporter som dette har hovedsakelig kommet fra Ubuntu-brukere med versjonene Ubuntu 12.04, og 12.10, men det antas at feilen også påvirker andre Linux-distribusjoner.

Berørte Samsung-modeller er 300e5c, np700z5c, np700z7c, og np900x4c. Problemet oppstår når du prøver å boote via UEFI, og inntreffer uansett om du har Secure Boot eller ikke.

Våghalsene som fortsatt ønsker å installere Ubuntu på berørte maskiner skal kunne gjøre dette ved hjelp av Compatibility Support Module (CSM).

LES OGSÅ:

Beroliger Linux-fansen

Utviklere hos Ubuntu samarbeider med Samsung, og det ser ut til at problemet ligger i kjerne-modulen til ulike bærbare datamaskiner fra Samsung. Samsung jobber nå med en firmware-oppdatering.

Les om: