Lohan advarer mot nettsladder

Lohan advarer mot nettsladder

Artisten Lindsay Lohan går sammen med Norton for å advare fansen.

Den høyst spesielle kombinasjonen av skuespilleren/popartisten Lindsay Lohan og sikkerhetsselskapet Norton går nå sammen for å advare hennes fans mot å søke etter sladder på nett. Søk etter Lohans siste utskeielser kan øke risikoen for å bli utsatt for nettkriminelle, advares det.

- Jeg vet at det er stor interesse for min person, spesielt med alt det som skjer nå. Men jeg ønsker ikke at det skal skade mine fans, Hvis mine venner og fans gjerne vil vite hva som skjer med meg er det viktig at de holder seg til troverdige kilder, sier Lohan, som benytter anledningen til å hanke inn flere Twitter-følgere:

- Følg meg på Twitter. Der får du nyhetene direkte fra meg, sier den svært populære kjendisen i en pressemelding.

Utnytter kjendiseffekten

Lindsay og Norton peker på at nettkjeltringene overvåker nyheter og trender, og deretter infiserer både flaske og ekte nettsider med virus, reklameprogrammer, tastaturavluyttere og annen type skadelig programvare.

I løpet av få timer kan større begivenheter i kjendisverdenen bety at over 50 prosent av søkeresultatene er ”forgiftede”. Det igjen betyr at det er større sjanse for at du klikker på en skadelig link, enn en ufarlig, skriver de i en pressemelding.

- Lær av Lindsay

Det advares særlig mot fengselsrelaterte nyhetssøk etter at kjendisen ble dømt til 90 dagers fengsel for to uker siden etter å ha slitt med alkohol- og narkotikamisbruk og i tillegg for å ha unnlatt å møte i rettshøringer.

Sikkerhetsselskapet Norton forventer at det blir en økning i nettangrep de kommende ukene, og råder folk til å være varsomme med ryktebørsen. Som kjendisbladene bruker skurkene sensasjonspregede overskrifter for å lokke deg til å klikke på linker. Eventuelle titler som ”Bilder fra fengselscellen” og ”Lindsays fengselsdagbok” skal du være varsom med.

- Lær av Lindsay: Noen ganger kan din beste venn være din verste fiende. Tro ikke at linker og videoer postet av dine venner alltid er sikre, skriver Norton i pressemeldingen.

Sikkerhet