Lover dusør for tapte cd-er

Lover dusør for tapte cd-er

Britiske myndigheter lover 250 000 kroner i dusør for de savnede cd-ene med personopplysninger om 25 millioner innbyggere.

De britiske skattemyndighetene gir 20 000 pund for informasjon som kan bidra til at de to mye omtalte cd-ene blir funnet. Lekkasjen av skatteopplysninger og andre data om halvparten av den britiske befolkningen er den verste datalekkasjon i Storbritannia noensinne.

Finanminister Alistair Darling har beordret en granskning av skandalen. Arbeidet gjøres av revisjonsselskapet Pricewaterhousecoopers – en rapport om detaljene rundt lekkasjen skal være klar i midten av desember.

LES OGSÅ: Info-lekkasje rammer 25 millioner briter

Men politiet leter fremdeles etter de tapte cd-ene. Dusøren ble annonsert i forbindelsen med en henstilling til tusenvis av ansatte i skattevesenet, finansdepartementet og riksrevisjonen om å komme med opplysninger som kan være til hjelp i etterforskningen.

Det er riksrevisjonen som egentlig skulle mottatt de to cd-ene, som blant annet inneholdt personinformasjon og bankopplysninger vedrørende millioner av mottakere av barnetrygd og deres barn.

Politiet har engasjert store ressurser, deriblant 32 spesialetterforskere og en rekke spesialiseter på datakriminalitet, for å komme til bunns i saken. Der er likevel ikke kommet fram noen beviser i saken som tyder på at cd-ene har havnet hos kriminelle personer.

Les om: