- LTE som nødnett om fem år

- LTE som nødnett om fem år

I løpet av fem år tror Matthieu Coutiere i Alcatel-Lucent at LTE vil være sikkert nok til nødnettene.

Alcatel-Lucent og Tetra-leverandøren Cassidian har testet nødsamtaler mellom teknologiene Tetra og LTE.

I løpet av fem års tid tror Alcatel-Lucent at tale i LTE blir sikkert nok for nødnettene, skriver Telecomrevy.

- I dag er ikke LTE en "mission critical" teknologi, men jeg tror vi er der om fem års tid, sier Matthieu Coutiere, VP worldwide public sector, strategic industries i Alcatel-Lucent.

Han forteller til IDG-nettstedet at de nylig har vist et system som gir talekommunikasjon mellom terminaler i Tetra-nett og LTE-nett. Det skjedde uten forsinkelser og med samme kvalitet for tale som i Tetra-nettet. På samme måte kan de også selvsagt levere tale mellom LTE-terminaler.

- Vi tør ikke si at det tåler alt, vi snakker ikke om fem niere foreløpig, men det er godt nok, sier han og henviser til telestandarden om oppetid på 99,999 prosent.

LTE godt nok for nødnett

Partneren Cassidian er med i samarbeidet for å forlenge livet til sine Tetra-produkter, men det er ikke Coutiere så veldig opptatt av.

- Jeg tror tale vil være på et nødnettnivå i LTE i løpet av fem år. Vi er på vei dit allerede. Om noen skulle bygge et nødnett i dag, mener jeg de ville kunne satse på LTE. Det ville gi et godt nok nødnett. Var jeg skattebetaler, ville jeg foretrekke satsing på ny teknologi med litt begrensninger i dag, som jeg kunne regne med ville bli bedre i årene som kommer, sier han.

Coutiere påstår at ingen lengre snakker om Tetra-standarden TEDS, men om LTE som neste åpenbare steg for nødnettene. – Alle tetraleverandører vi har snakket med har en vei videre som inkluderer LTE. Forbedringer av TEDS er ikke nok, sier han til Telecomrevy.

Les om:

Sikkerhet