Lulzsec avslutter angrepstoktene

Lulzsec avslutter angrepstoktene

Hackergruppa LulzSec hevder å være oppløst. Sjekk om du er rammet.

På lørdag opplyste hackergruppa LulzSec at de har avsluttet et 50-dagers angrepstokt, og sier at det nå er på tide å ”seile inn i solnedgangen", skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Kunngjøringen kommer tre dager etter at gruppa publiserte en bråte interne dokumenter, denne gangen stjålet fra datanettverket til en av politiets etater i delstaten Arizona i USA, og fire dager etter at britisk politi opplyste at de hadde arrestert en mann med tilknytning til hackergruppen.

Håper "å ha påvirket noen"

- Vårt planlagte 50-dagers cruise er nå ved veis ende og vi må seile inn i horisonten, i kjølvannet etterlater vi oss – håper vi – inspirasjon, frykt, fornektelse, glede, anerkjennelse, uvilje, spott og spe, forkludring, ettertanke, misunnelse, hat, og til og med kjærlighet, proklamerer gruppa på sine nettsider.

- Om ikke annet håper vi at vi har hatt en mikroskopisk påvirkning på noen, et eller annet sted, hvor som helst.

I løpet av de siste ukene har LulzSec angrepet nettsider og datanettverk tilhørende blant annet CIA, Senatet, avdelingen for organisert kriminalitet i britisk politi, regjeringen i Brasil og olje- og energikonsernet Petrobras.

Hackergruppen dukket opp fra intet forrige måned, og gav seg øyeblikkelig i kast med en rekke høyprofilerte hackerangrep, der de stjal data fra Sony og spillprodusenten Bethesda Softworks, og brøt seg inn på serverne til tv-stasjonen Public Broadcasting Service, bare for å nevne noe.

På tirsdag i forrige uke opplyste britisk politi at de hadde arrestert en 19 år gammel mann som mistenkes for å være medlem av hackergruppa. Men ifølge LulzSec hadde mannen bare driftet en av gruppas IRC chat-servere, og han var ikke en av lederne.

- Fordi vi kan

Hackeren Sabu, som antas å være en av lederne i LulzSec, avfeide lørdag spekulasjoner om at oppløsningen skyldtes arrestasjonen eller interne stridigheter.

- Hvis dere leser kunngjøringen får dere svar på spørsmålene. Det har bare vært en arrestasjon: Ryan, og han er ikke en del av LulzSec, skrev Sabu på Twitter.

LulzSec skriver at de har gjennomført angrepskampanjen simpelthen fordi de kunne.

- Alt for å uselvisk underholde andre – forfengelighet, berømmelse, anerkjennelse, alt dette overskygges av vår lidenskap til det vi elsker. Den rå, uforstyrrede, kaotiske spenningen ved underholdning og anarki.

Går til konkurrenten

Flere av LulzSecs medlemmer skal etter oppløsningen ha blitt med i den mer kjente hackergruppen Anonymous, noe LulzSec-leder Sabu bekreftet i en twittermelding på søndag.

De to gruppene var tidligere rivaler og lå i ordkrig med hverandre, men begravde nylig stridsøksen og forente krefter for angripe regjerings- og myndighetsorganisasjoner i en aksjon kalt Operation Anti-Security.

Anonymous hevder i helgen å ha publisert intern informasjon hacket fra nettstedet til Cyberterrorism Defense Initiative, et program som blant annet finansieres av det amerikanske innenriksdepartementet for å bekjempe nettopp cyberterrorisme.

På vei mot "solnedgang" har LulzSec for sikkerhets skyld fyrt av en skikkelig avskjedssalutt, og publisert ukrypterte interne data fra AOL og AT&T, samt brukerinformasjonen til flere hundre tusen brukere av forskjellige nettjenester, skriver Gizmodo.

Nettstedet har opprettet en tjeneste der du kan sjekke om din epost er blant informasjonen som er lekket.

Les om:

Sikkerhet