Mac med storoppdatering

Mac med storoppdatering

Nå kan du hente en oppdatering til Mac OS X Leopard som skal fikse rundt 70 problemer. Halvparten er sikkerhetstrusler.

Apple har sluppet en oppdatering for Mac OS 10.5.5, også kjent som Leopard, som vil ta hånd om minst 34 sikkerhetsfeil, hvorav én tredel anses som kritiske. Utover dette vil oppdateringen også ta hånd om 34 feil til som ikke er direkte sikkerhetsrelatert.

Domenetrøbbel

En av de større sikkerhetsoppdateringene fikser et alvorlig hull i Apples variant av domenenavnsystemet. Det generelle sikkerhetshullet ble kjent 8. juli, og gjaldt alt fra Linux til Microsoft til Apple, men i motsetning til blant annet Microsoft og Redhat har ikke Apple fått tettet igjen sikkerhetshullet før nå.

Hullet, oppkalt etter oppdageren Dan Kaminsky, gjorde det mye lettere å klusse med domene- og ruteinformasjon. Feilen ble forsøkt fikset i en Apple-oppdatering datert 31. juli, men flere sikkerhetsfirmaer kunne meddele at feilen ikke ble rettet. Andrew Storms, direktør i firmaet Ncircle Network Security, kan bekrefte at hullet nå er tettet en gang for alle.

Også den såkalte BIND-varianten, som led av samme sikkerhetshull, blir oppdatert med pakka som kom nettopp.

Hummer og kanari

Blant de 34 feilene som ikke er sikkerhetsrelatert, sies det at to av disse fikser feil i programmene Address Book og Disk Utility, seks feil ble fikset i kalenderprogrammet Ical, minst sju i e-postprogrammet samt fire i Time Machine, Apples backup-program.

Videre fikset to oppdateringer det nettbaserte synkroniseringsverktøyet Mobileme, som har vært så hjemsøkt av problemer at Apples direktør så seg nødt til å omstrukturere firmaet på grunn av dem.

Oppdateringer har også vært relatert til problemer tilknyttet oppstart av utstyret, stabilitetsproblemer tilknyttet videoavspilling, problemer med synkronisering av Iphone og Palm, blant annet. Oppdateringen skal også inkludere store forbedringer på grafikken, ifølge selskapet.

Størst siden mai

Folk som kjører den eldre Tiger-utgaven har også fått en litt mindre oppdateringspakke tilgjengelig for nedlasting som fikser problemenr som også angår den utgaven.

Dette er den største oppdateringen Apple har sluppet siden mai, da den slapp en for Mac OS 10.5.3 som inneholdt omtrent 70 ikke-sikkerhetsfikser og 40 bug-patcher.

Sikkerhet