Mac mer sårbar enn Windows

Mac mer sårbar enn Windows

Det var flere alvorlige hull i Apples operativsystem enn i Windows i 2007, viser nye tall.

En analyse av tall fra sikkerhetsfirmaet Secunia viser at det ble funnet betydelig flere kritiske sårbarheter i Mac OS X enn i Windows XP og Vista i 2007,skriver ZDNet. Secunia har registrert 237 kritiske sikekrhetshull i Mac OS X, mot 23 Windows XP og Vista.

Myten om at Mac er sikrere kan dermed slå sprekker, målt mot faktiske tall det siste året. I snitt ble det oppdaget fem ganger flere feil enn i Windows hver måned.

Det er likevel usikkert hvordan utslagene blir med den nye versjonen av Mac OS X, Leopard (10.5), som ifølge Apple skal ha langt bedre sikkerhet enn tidligere versjoner. Det er fortsatt få eksempler på angrep med skadekode mot denne maskinplattformen.

En "rettferdig" sammelikning vil kanskje være mellom Vista og nettopp Leopard, siden sikkerhet er prioritert langt høyere også i Microsofts siste operativsystem. Det er uansett naturlig at det forekommer flere angrep mot det mest utbredte operativsystemet, og der har som kjent Apple fortsatt en del å gå på i forhold til Windows..

Les om:

Sikkerhet