Mac-spill sletter filene dine

Mac-spill sletter filene dine

Hver gang du skyter ned et romskip, slettes en fil på Mac-en din.

Dette er konseptet i et nytt dataspill som nå er lansert for Mac – og som sikkerhetsleverandøren Symantec har rykket ut med advarsel mot.

Symantec har døpt den nye trusselen mot Mac OS X for OSX.Loosemaque . Kyndige brukere vil neppe la seg lure til å kjøre spillet, men hvis noen greier å narre det inn på Mac-en til en uerfaren bruker, kan spillet gjøre stor skade, mener Symantec.

1980-talls skytespill

Det var en av Symantecs medarbeidere i Japan som kom over spillet, som minner om et 1980-talls skytespill à la Space Invaders.

Formålet er ganske enkelt å skyte ned romskip i armadaen av romfartøyer som kommer mot deg på skjermen.

Problemet er bare at for hver gang du treffer et fiendtlig romskip, sørger programmet for å slette en fil eller en mappe på harddisken din. Først slettes filer i Dokument-mappen, og deretter går programmet løs på preferansefiler som bestemmer hvordan programmene dine skal oppføre seg.

Programskaperen, en person som kaller seg Zach Gage, er ærlig om spillets konsekvenser, og du får en advarsel om hva som vil skje når du starter programmet.

- Et kunstverk

Opphavsmannen kaller spillet et kunstverk som har til hensikt å gjøre oss mer bevisst på vårt forhold til det virtuelle, melder Macworld.se . Angivelig har våre data- og skytespill bidratt til at vi ikke lenger har noen forståelse for at døden har negative konsekvenser. For å gi oss et litt mer realistisk syn på verden rundt oss, sørger spillet for å slette en fil på harddisken for hvert utenomjordiske romskip som spilleren greier å skyte ned. Slik lærer man seg at ens handlinger har praktiske konsekvenser.

I realiteten er spillet en fordekt trojaner som gir seg ut for å være et videospill, men som altså sletter filer fra brukerens hjemmemappe når man kjører spillet, fastslår Symantec.

Heldigvis er det lett å kvitte seg med trusselen. Det er bare å slette spillet fra disken, fastslår Symantec, som klassifiserer trusselfaktoren for lav. Hvis du av en eller annen grunn har fått lastet ned spillet, bevisst eller ubevisst, vil du finne det i programmappen med navnet «lose lose.app».

Les om:

Sikkerhet