- Man kan jo bare la være

- Man kan jo bare la være

Google svarer på kritikken mot de nye personvernreglene: - Man kan bare la være å bruke tjenestene.

Google, selskapet hvis slagord er "ikke vær ond", har i det siste fått en del oppmerksomhet rundt endringer i personvernavtalen brukerne må godta.

Endringene, som innebærer en helt ny personvernavtale, har som mål å tillate flyt av brukerinformasjon mellom Googles produkter som for eksempel Google+ og Google Calendar.

I praksis betyr dette at Google kan følge dine bevegelser på tvers av de mange tjenestene.

Flere brukere og personvernorganisasjoner har stilt seg skeptisk til endringene, og selskapet har fått en del kritikk.

Ønsker å være åpen

Google utdyper beslutningen om å endre personvernpolitikken i et 13-siders brev som er sendt til åtte medlemmer av den amerikanske kongressen, ifølge Computerworld USA.

Brevet gir svar på flere direkte spørsmål fra kongressmedlemmer om hva endringene innebærer for sluttbrukerne.

- Flere har uttrykt bekymring rundt spørsmålet om brukere kan velge å ikke godta den nye personvernavtalen, skriver Pablo Chavez, direktør i Google i brevet til kongressmedlemene.

Chavez forklarer at Google forstår bekymringen, og mener at det viktige spørsmålet er om brukeren kan påvirke hvordan deres informasjon er innsamlet og brukt.

- Google har utviklet og implementert gode verktøy for behandling av personlig informasjon i våre produkter, og vi kommer til å fortsette å tilby disse i fremtiden, skriver Chavez.

Samtidig skriver Chavez at det er enten-eller for brukere når det gjelder personvernendringene.

Liker man ikke Googles nye personvernpolitikk kan man bare la være å bruke tjenestene, sier selskapet.

Fortsatt privat informasjon

Målet er å forenkle det som har blitt et "bredt spekter" av personvernavtaler, og samtidig forbedre brukeropplevelsen, forklarer Chavez.

Google lover at privat informasjon skal forbli privat, og ikke deles med tredjepart. Det skal heller ikke samles inn ny informasjon.

- Den viktigste endringen er at brukere ikke kommer til å være nødt til å logge seg enkeltvis inn på de forskjellige tjenestene, skriver Chavez.

For eksempel vil den nye personvernavtalen innebære at man kan sende informasjon fra Google Maps til Google+ uten å forlate Google Maps.

Er man ikke pålogget vil man riktignok ikke merke noe til endringene.

Den nye personvernavtalen trer i kraft 1. mars i år.

Detaljer om personvernendringene kan leses på Google-bloggen.

Les om:

Sikkerhet