Mannen bak iPhone-orm truet på livet

Mannen bak iPhone-orm truet på livet

Ashley Towns har mottatt både jobbtilbud og dødstrusler etter at ormen hans ble verdenskjent.

Australieren Ashley Towns ble kjent over natten etter at han lagde den første, kjente iPhone-ormen. Ormen er riktignok av det harmløse slaget, da den bare bytter bakgrunnsbilde. Dessuten er det bare jailbreakede telefoner som blir infisert.

I tiden etter at ormen ble sluppet løs, har det imidlertid vært travle dager for den 21 år gamle studenten. Til australske medier forteller Towns at han skal ha mottatt både dødstrusler og tilbud om jobb.

- Flere fremmede har truet meg og noen har til og med klart å finne telefonnummeret mitt og publisert det online, sier Towns til den lokale avisen Illawarra Mercury.

Ifølge Towns ble ormen laget for å gjøre et poeng ut av sikkerheten på iPhone. Towns sier til Illawarra Mercury at han ikke hadde forestilt seg at det skulle bli så stor oppstandelse. Han trodde ormen skulle spre seg til maks ti eller femten personer.

- Jeg har lært meg å tenke før jeg handler, sier han.

- Deprimerende

Ifølge Trend Micro er kildekoden nå tilgjengelig for nedlasting på nettet, noe som åpner for at ormen manipuleres og sprer seg også utenfor Australia.

I en undersøkelse på nettsidene til sikkerhetsfirmaet Sophos kommer det frem at 75 prosent av de 721 deltakerne mener at Towns gjorde iPhone-brukerne en tjeneste. Det reagerer sikkerhetsekspert Graham Cluley på.

- Har verden blitt helt gal? Det er deprimerende at folk flest mener at å gjøre skade og bryte loven er en god ting. Han som lagde iPhone-ormen har opptrådt fullstendig uansvarlig - selv om han angrer på at han slapp ormen løs, er det ingenting han kan gjøre for å forhindre at den prøver å infisere flere hackede iPhone-er, skriver Cluley i et blogginnlegg.

Les om:

Sikkerhet