Massiv ytelse på lag 7

Massiv ytelse på lag 7

Sonicwall lanserer sin nye SuperMassive E10000-serie som kan levere en ytelse på opptil 40Gbps med alle lag 7-funksjoner aktivert.

Det finnes 4 modeller i serien, disse har mulighet for klynger hvis man trenger mer ytelse enn hva en enkelt enhet kan levere.

Supermassive serien er UTM-enheter (Unified Threat Management), altså brannmurer med utvidet funksjonalitet på applikasjonsnivå. Selve brannmuren er en tradisjonell Stateful Packet Inspection (SPI) type, ut over dette har den støtte for blant annet antivirus, anti-spyware og intrusion detection. Beskyttelsen er understøttet av Sonicwall sin Reassembly Free Deep Packet Inspection (RFDPI) som gjøre det mulig å sjekke filer under overføring uavhengig av størrelse. Overføringene kan være i flere former som for eksempel e-postvedlegg, FTP, IM eller via fildelingsapplikasjoner.

Applikasjonsgjenkjennelse gir en mulighet for detaljstyring langt utover hva som er mulig IP-nivå. Funksjonen kan brukes til prioritering eller begrensning av båndbredde for applikasjoner basert på type ikke IP/Port. For administratoren er det også mulig å få en sanntidsoversikt over trafikken på nettverket med stor detaljgrad.

Sonicwall sin RFDPI kan også håndtere sesjoner basert på SSL, derfor vil det ikke være mulig for skadelig trafikk å skjule seg i for eksempel HTTPS, IM SSL, POP3s og FTPs. Videre leverer enhetene funksjonalitet som vi forventer å finne i dette segmentet, som IPv6,BGP, høy tilgjengelighet, linkaggregering og Netflow rapportering.

Anbefalte priser går fra 525 000 kroner for E10100, opp til 2 000 000 kroner for E10800, prisene er eks mva.

Les om: