Massivt nettangrep mot USA

Massivt nettangrep mot USA

Et botnet skaper store problemer for nettsidene til amerikanske myndigheter.

Angrepene begynte lørdag forrige uke og ifølge flere sikkerhetseksperter ble nettstedet til det amerikanske forbrukerådet (FTC) slått helt ut.

LES OGSÅ: Ett botnet, millioner av zombier

Andre etater har også blitt rammet, som de amerikanske transportmyndighetene DOT (Department of Transportation).

- DOT har opplevd netteverksproblemer siden helgen, vi arbeider nå med sikkerhetsmyndighetene US-CERT for å finne ut hvordan vi skal håndtere situasjonen, sier en talsperson for DOT til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Ifølge sikkerhetseksperter som studerer angrepet, har også Secret Service, Homeland Security, børsen Nasdaq og det amerikanske forsvaret blitt angrepet. Avisen Washington Post har blitt forsøkt angrepet.

Angrepet er et såkalt ddos-angrep utført av et botnet som består av mellom 30 000 til 60 000 maskiner. Ifølge sikkerhetseksperter som Computerworlds nyhetstjeneste har snakket med, utgjør angrepene ikke noen stor trussel, men kan skape problemer for systemadminstratorer og sikkerhetseksperter.

LES OGSÅ: 58 prosent spam kommer fra botnet

I skrivende stund er det ikke kjent hvem som står bak angrepene. De fleste smittede maskinene i botnettet kommer fra Sør-Korea, men hjernen bak angrepet behøver likevel ikke å være fra landet.

Les om:

Sikkerhet