McAfees milliardhandel

McAfees milliardhandel

Sikkerhetsselskapet McAfee kjøper konkurrenten Secure Computing for 2,5 milliarder kroner.

Sikkerhetsselskapet McAfee handler mye om dagen, og siste selskap inn er Secure Computing. Prislappen er 465 millioner dollar, drøyt 2,5 milliarder kroner.

Med kjøpet vil McAfee styrke seg på nettverkssikkerhet, og samtidig få muligheten til å selge produkter og tjenester til Secure Computings 22 000 kunder over hele verden.

I en pressemelding skriver selskapet at de forventer 500 millioner dollar i året i inntekter fra produkter rettet mot nettverkssikkerhet. I 2007 hadde McAfee totalt 1,3 milliarder i inntekter for alle produktlinjer.

Secure Computing er blant annet kjent for produktene Webwasher, som er et verktøy for filtrering av bedriftens internett-trafikk, samt Ironmail (krypterte e-post-servere), Sidewinder (brannmur) og SnapGear VPN (virtuelt privat nettverk).

- Oppkjøpet vil doble McAfees inntekter fra nettverkssikkerhet, sier konserndirektør Chris Kenworthy. Kenworthy leder den internasjonale markedsføringen av McAfee.

LES OGSÅ: Trend Micro hacket

Konsolidering

Det blåser en konsolideringsvind over sikkerhetsmarkedet. Og i likhet med andre selskaper i markedet har McAfee jobbet med å finne passende kandidater.

I august kjøpte McAfee Reconnex, en leverandør av verktøy for risikostyring, for 46 millioner dollar. I fjor skaffet de seg krypterings- og tilgangskontroll-leverandøren SafeBoot for 350 millioner dollar og i 2006 kjøpte de det israelske databeskyttelses-selskapet Onigma, for 20 millioner dollar.

Og målet er tydelig:

- Strategien er at McAfee skal dekke kundens totale sikkerhetsbehov, sier Kenworthy.

Les om:

Sikkerhet