Med pilla som passord

Med pilla som passord

Motorola vil erstatte passordet med en pille hver morgen eller en tatovering på armen.

Under teknologikonferansen D11 viste Motorola-direktøren Regina Dugan frem to nye konsepter som skal fungere som alternativer til dagens passord, passkoder, bilde-passord, og to-faktor passord. Det skriver Techhive.

Det første som ble vist frem var en elektronisk tatovering laget av det amerikanske selskapet MC10. Den lille elektroniske tatoveringen er laget av et materiale utviklet med University of Illinois og Dr. John A. Rogers. Dette unike materialet kan visstnok strekke seg til 200 prosent større en dens original størrelse, og har en slags antenne og en håndfull sensorer som skal autentisere og verifisere deg for enhetene dine.

- Du må ikke tro at en mengde 20-åringer vil gå rundt med en klokke rundt håndleddet, sier Regina Dugan og refererer til Apple nye Smart Watch. – Men du kan være sikker på at de vil være mye mer interessert i å skaffe seg en elektronisk tatovering, om ikke bare for å gjøre foreldrene sine forbannet, fortsetter hun.

Én pille hver morgen

Det andre konseptet begynner å minne mer om en science fiction-film. I stedet for å taste inn et passord, har Motorola mer tro på å ta en vitamin-autensiering-pille hver morgen.

Pillen inneholder en liten chip med en slags bryter som aktiveres med kontakt med magesyre. Dette igjen aktiverer en 18-bit ECG-lignende signal inni kroppen din. Dugan, som kom til Google etter å ha jobbet hos amerikanske Defense Advanced Research Projects Agenecy (DARPA), sammenlignet det å ta ”passord-pillen” med å ha en slags superkraft.

- Når jeg tar på telefonen min, datamaskinen min, døren min, bilen min. Er automatisk autentisert, sier Dugan.

Pillen er godkjent av U.S. Food and Drug Administration (FDA), tilsvarende statens legemiddelverk her hjemme, blir produsert av Proteus, og brukes i dag til medisinske applikasjoner for å holde styr på puls ved fysisk aktivitet og hvile.

Om dette blir en realitet i fremtiden og Google får det som de vil må du snart kanskje finne deg i å svelge.

Se video fra intervjuet her:

Les om: