Med rett til å kopiere

Med rett til å kopiere

Musikkbransjen er enig om merking av mp3-filer uten kopisperrer.

Syv av Storbritannias store nettsteder for nedlasting av musikk har gått sammen om å promotere en ny "mp3-kompatibel"-logo. Filer som er merket med den nye logoen skal være drm-fri, og det blir mulig for brukere å flytte musikken mellom pc, Mac eller Ipod, skriver BBC News.

Logoen er laget av Entertainment Retailers Association, og skal promotere mp3 som et åpent format, samt vise brukerne hva de kan gjøre med nedlastingene sine.

LES OGSÅ: Ungdom har 800 ulovlige musikkfiler

- Fordelen med en mp3-fil er at når du først har kjøpt den, så trenger du ikke være et datageni eller en jurist for å få den til å fungere, og du er ikke låst til et forhold med enten forhandler eller maskinvareprodusent, sier Ben Drury i 7digital, et av selskapene som promtoerer logoen.

- Denne logoen vil ikke bare gi forbrukerne tillit til at musikken de kjøper vil kunne spilles av på mange ulike enheter, men også vise dem at filene er lovlige, og at artistene blir betalt, sier daglig leder Geoff Taylor i BPI, den britiske plateindustriens interesseorganisasjon, til BBC News.

Om dette vil redusere piratkopiering av musikk, eller faktisk øke den siden den ikke er drm-beskyttet, vil tiden vise. Merkingen vil kunne vises på nettsteder, men hvilken kontroll det er på logobruken, eller hvordan dette er tiltenkt videre når musikken presenteres i en medieavspiller, er fremdeles usikkert.

LES OGSÅ: Microsoft slipper gigantbot

Les om:

Sikkerhet