Mener hacking er terrorisme

Mener hacking er terrorisme

Israel vil svare datainnbrudd med bruk av militærmakt, og truer hackere med represalier.

Det hele begynte med at hackeren Oxomar, som forøvrig hevdet å være bosatt i Saudi-Arabia, lekket informasjon om rundt 25,000 israelske kredittkort på nettet, skriver MSNBC.

Oxomar skal også ha lagt ut personlig informasjon om 400,000 israelere i det som er omtalt som det mest alvorlige datainnbruddet i landets historie.

Hackeren er senere blitt avslørt som en 19 år gammel mann fra De Forente Arabiske Emirater som er bosatt og jobber i Mexico. Israel har foreløpig ikke spurt meksikanske myndigheter om bistand i saken.

På tross av at de økonomiske følgene av innbruddet var minimale, tar staten Israel saken svært alvorlig, og israelske myndigheter har uttalt at slike datainnbrudd skal sammenlignes med terroristangrep, og vil behandles på samme måten.

- Israel har kapabilitet til å slå til mot de som forsøker å skade landet, og ingen organisasjoner eller hackere vil være immune mot represalier, uttalte den israelske viseutenriksministeren Danny Ayalon under en tale i forrige uke.

Så det kan kanskje være lurt å tenke seg om én gang til før man prøver å bryte seg inn i israelske datasystemer. I hvert fall dersom stevnemøter med Mossad-agenter og kommandosoldater ikke står så veldig høyt på ønskelisten.

Sikkerhet