Mener samme gruppe står bak

Mener samme gruppe står bak

Ti store datainnbrudd i norske bedrifter viser mistenkelig store likhetstrekk.

Hele ti store datainnbrudd i norske bedrifter innen forsvar, olje og energi er under etterforskning av PST og NSM, ifølge onsdagens Aftenposten.

Angrepene er svært avanserte både i metode og bruk av teknologi, og påfallende likhetstrekk mellom angrepene gjør at Norcert mistenker at det er samme angriper som står bak alle innbruddene.

Store likheter

- Vi ble overrasket da vi begynte med en analyse av flere ulike saker og oppdaget så store likheter mellom dem, sier Norcert-sjef og avdelingsdirektør i NSM, Eiliv Ofigsbø, til Aftenposten.

Likhetene mellom angrepene tyder på svært avanserte og målrettede angrep. Databaser tømmes for informasjon og trafikken skjules i vanlig nettverksaktivitet. Virus som installeres for angrepet er skrevet spesielt for omgå antivirus og tyder på at det programmert av samme angriper.

Til sammen er det snakk om den største dataspionasjesaken i Norge.

Hverken PST eller NSM vil oppgi hvilke bedrifter som er rammet eller hvem som står bak angrepene. Årsaken oppgis som at de utsatte selskapene er redd for dårlig omtale som kan ramme bedriften økonomisk eller politisk.

Les om:

Sikkerhet