Merket Chrome som skadevare

Merket Chrome som skadevare

Heldigvis ble feilen oppdaget og rettet, men enkelte brukere kan fortsatt ha problemer.

På fredag ble Chrome merket som skadevare av Windows Defender.

Denne feilen førte i enkelte tilfeller til at Chrome ble fjernet fra maskinen, og i tillegg blokkert for reinstallasjon.

Rettet feilen umiddelbart

Microsoft Malware Protection Center har flere detaljer. Her står det at "MMPC har identifisert en feilaktig oppdagelse av PSWS:Win32/Zbot som påvirker Google Chrome".

- Google Chrome ble feilaktig blokkert og i noen tilfeller fjernet, skriver Microsoft i en melding på selskapets sikkerhetsportal.

Microsoft oppdaget feilen raskt, og oppdaterte Windows Defenders definisjonsfiler samme dag.

Google hjelper deg

Google har lagt ut en bloggpost som forklarer hva som har skjedd, og hva man kan gjøre for å rette problemet manuelt dersom Chrome plutselig ikke vil starte, eller om nettsider ikke lenger vil laste inn.

Google presiserer også at dersom du ikke har problemer med Google Chrome i Windows, så er det heller ikke noe behov for å gjøre noe.

PWS:Win32/Zbot er en trojaner som overvåker besøk til forskjellige nettsteder, og den vil forsøke å stjele passord. Skadevaren tillater også begrenset bakdørs-tilkobling til maskinen, og kan også blokkere forskjellige sikkerhets-relaterte prosesser i Windows.

Sikkerhet