Mexico og Afrika nye hackerparadis

Mexico og Afrika nye hackerparadis

Utvikingsstedene for destruktive koder forflytter seg geografisk.

Mellom-Amerika, India, Kina og Afrika vil bli sentre for all slags destruktiv programvare i de neste fem årene, tror analytikerne i sikkerhetsselskap F-secure.

Per i dag er Kina, Russland og Sør-Amerika de fremste produsenter av all slags datavirus og annet destruktiv programvare. Men ifølge det finske sikkerhetsselskapet vil den geografiske tyngden forflytter seg. At Afrika seiler opp som ny storprodusent av malware er nytt. Kontinentet anses neppe som høyteknologiens borg.

F-secures fem-års-spådom påpeker også at kyberkrim vil være pådriveren for det meste av virus, trojanere og phishing som vil forsøple webben. Utvidelse av bredbånd vil gi nye områder sjansen å koble seg opp med sin programvare. Dermed vil land som Mexico og India, samt deler av Afrika, sette seg på viruskartet.

Historisk sett startet utviking av all slags ondartet programvare i USA og Europa, og flytte derfra rundt 2003 til Russland, Brasil og Kina, skriver F-Secure i rapporten.

En av grunnene til forflyttingen er at lovendringer rundt datakriminalitet ikke er gjennomført i de nye landene. Dermed er det lettere for kriminelle å etablere aktiviteter her. I tillegg har de nyoppkoblede landene ofte en lavere lønnsnivå, slik at det er billigere å leie utviklere der.

Les om:

Sikkerhet