Microsoft advarer mot falsk antivirus

Microsoft advarer mot falsk antivirus

"Security Essentials 2010" kan bli et mareritt for maskinen.

- Vel, det måtte skje før eller siden, skriver Microsofts David Wood på deres sikkerhetsblogg.

Deres sikkerhetspakke Microsoft Security Essentials har nå blitt kopiert av kriminelle. Men programmet Security Essentials 2010 som nå spres på internett har helt andre hensikter enn å beskytte maskinen din.

Lager mye kvalm

"Scareware"-programmet Security Essentials 2010 installerer nemlig trojaneren Fakeinit, samt Alureon.

Den herlige suppen av ondsinnet programvare man da sitter igjen med gjør mye ugagn på maskinen.

Prosesser de ikke liker blir stanset, og de blokkerer nettsider. Den tukler også med sikkerhetsinnstillinger i registeret, samt bytter bakgrunnsbilde. Bilde man sitter igjen med skriker "YOUR SYSTEM IS INFECTED!" med store røde bokstaver på sort bakgrunn, og ber deg bruke antivirus for å ordne opp. Trojaneren sørger også for å gjøre det vanskelig å bytte vekk dette bildet.

Spør om penger

De kriminelle ber også offeret om å oppgradere Security Essentials 2010 for en klekkelig sum, for å få "maks beskyttelse".

- Microsoft Security Essentials er gratis kan lastes ned og brukes gratis. Så alt som later til å være dette, men spør om noen form for betaling, skal man ikke stole på, skriver Wood, som ikke er overrasket over den nye falske programvaren.

- Det har vært vanlig å kopiere Windows Security Center. Så om noe, er jeg overrasket over at det har tatt såpass lang tid før det kom en falsk Security Essentials.

Les om:

Sikkerhet