Microsoft angriper Windows 7-pirater

Microsoft angriper Windows 7-pirater

Ny aktiveringsteknologi oppdager over 70 ulike Windows 7-cracker.

Snart kommer en oppdatering av Windows 7s Windows Activation Technologies (WAT), som har som formål å finne juksemakere som har benyttet seg av såkalte cracker for å unngå betaling av Windows 7-lisens.

Oppdateringen vil avdekke mer enn 70 ulike typer cracker. Pc-er med slike ikke-legitime Windows 7-kopier vil få sort bakgrunn og bli proppet full av beskjeder om at deres Windows-kopi ikke er legitim.

Oppdateringen blir tilgjengelig for nedlasting 17. februar, og vil være flagget som viktig. Den vil riktignok være frivillig å laste ned.

- Så du kan velge å ikke installere den når du ser den på Windows Update, sier Joe Williams, aktiveringsdirektør hos Microsoft, via en blogg.

Microsoft har benyttet tilsvarende metoder for å avdekke Vista-fuskere, men 7-teknologien kan oppdage langt flere typer cracker. Tidvis vil oppdateringen også kontakte Microsoft for å revalidere Windows-kopien og oppdatere definisjonslisten sin.

Williams mener Windows-brukere bør installere oppdateringen for sin egen sikkerhets skyld. En forskningsrapport Microsoft tidligere har fått fra analysehuset IDC har hevdet at mer enn en tredjedel av falske Windows-kopier er infiserte med ulike virus og trojanere.

Sikkerhet