Microsoft banker Oracle

Microsoft banker Oracle

Sikkerhetsselskapet Secunia hevder at Oracles database har hatt 271 sikkerhetsbrister fra januar til i dag. Microsofts SQL Server har ikke hatt noen.

Oracles sikkerhetsproblemer har blitt diskutert på sikkerhetskonferanser over hele verden. Blant annet har opplysninger om feil i Oracles lastbalansering dukket opp nylig, skriver Computer Sweden.

- Oracle har reklamert for sin sikkerhet, men det stemmer ikke med virkeligheten, sier Thomas Olofsson, ansvarlig for applikasjonssikkerhet ved Safeside Solutions.

Det finnes flere grunner til at Oracle er dårligere enn Microsoft på sikkerhet. En av dem er at Oracles databasehåndterere i prinsipp er like omfattende kodemessig som Microsofts Windows, men Oracle har ikke kommet like langt i sikkerhetsarbeidet.

- Microsoft har innsett den kommersielle nytten av sikkerhet. En annen grunn til Oracles sikkerhetsproblem er at det er en av de eldste og mest umoderne databasene på markedet, sier Thomas Olofsson.

Han mener at Oracle tar sikkerhet på alvor, men selskapet har ikke kommet i mål ennå.

LES OGSÅ: Dropper Oracle-sikkerhet

Stefan Magnusson, Oracleekspert på Gothia System Office, er overrasket over Secunias tall.

- Det høres utrolig ut. At Microsoft SQL Server ikke har noen sikkerhetsproblemer mens Oracle har så mange, sier han. Magnusson har selv ikke merket problemer med innbrudd.

- Eget nettverk og brannvegg gjør at det går an å komme rundt problemet med eventuelle sikkerhetsfeil. Samtidig må jeg sjekke ut om det virkelig er slik at Oracle har så mange sikkerhetsfeil, sier han.

Sikkerhet