Microsoft dropper piratovervåking

Microsoft dropper piratovervåking

Har stoppet automatisk overvåking av Office-brukere i all stillhet.

Forrige gravla Microsoft sin tjeneste for å overvåke sine kunder for ulovlig bruk av Office-programvare. Ifølge selskapet har tjenesten ”gjort sitt”, skriver Computerworld USA.

Selv ønsket Microsoft ikke alt for mye medieoppmerksomhet. Overvåkingstjenesten ble lagt ned uten at noen fikk vite om det.

Men etter et anonymt tips satte teknonettstedet ZDNets bloggeren Ed Bott på saken. Og på en supportside langt inne på Microsofts nettsted fant han et dokument om nedleggelsen.

Avviklet

Dokumentet forteller kort at Microsofts Office Genuine Advantage (OGA) ble pensjonert fredag 17. desember, men uten videre forklaring.

I en epost til Computerworld US svarer en talskvinne fra Microsoft:

”Programmet har gjort sitt, og derfor har vi bestemt oss for å avvikle det.”

OGA ble lansert parallelt med Office XP i 2007. Det var Microsofts program for å skille mellom lovlige versjoner av Office, og ulovlige kopier.

Validere

Allerede i 2006 begrenset selskapet nedlasting av nye maler til personer som var registrert som lovlige brukere. I 2007 ble dette oppgradert til at alle brukerne måtte validere sine Office-kopier med OGA for å kunne benytte seg av nye funksjoner, oppdateringer og service.

I 2008 ble OGA ytterlige utvidet til å stoppe brukere fra å oppgradere ulovlige kopier.

Nye planer

Ifølge Microsoft har gravleggingen ikke sammenheng med endringer i synet på piratkopiering.

- Med tanke på vårt sterke engasjement i anti-piratkampen vil vi gjøre nye investeringer for å bidra at vi kan motarbeide juks, og hjelpe våre brukere, sier talskvinnen.

Men hun ga ingen svar på hvordan disse fremtidige anti-piratplanene vil se ut.

Selskapet har nå fjernet alle lenker til informasjon om OGA.

Les om:

Sikkerhet